Sound Studio for GG

Sound Studio in Las Vegas for GG.


Budihalim Won Addition

A 2nd floor Master Bedroom Suite addition, design and permit documents by dc_us. Location: Belmont, CA. Built in 2017.


Desert Concrete by dc_us

Concrete veneer of an existing stone retaining wall based on FLW’s desert concrete

“I wanted to make the existing stone wall more planer by adding concrete veneer. I also wanted some of the existing stones to be visible to show the original construction, so the contractor came up with the technique of attaching wadded paper to the form boards so apertures were cast into the finish surface.” dc

We collaborated with Beth LaDove on the paving and landscaping design.

Transition

from the proposal for the City of Las Vegas, NV

Screen shot from the rhino model by David Curtis.


Fukushima: running out of space for radioactive water storage. Update 8 11 2019

https://www.apnews.com/c0f1423e672b4887a9820e2d56224059

image via Google map 8/10/2019
via Google map
(the arrays of blue and off-white dots are huge storage tanks) 8/10/2019
enlarged view of storage tanks as of 8 10 2019 via Google map

Excerpt from Wikipedia:

On 10 September 2015, floodwaters driven by Typhoon Etau prompted mass evacuations in Japan and overwhelmed the drainage pumps at the stricken Fukushima nuclear plant. A TEPCO spokesperson said that hundreds of metric tons of radioactive water entered the ocean as a result.[193] Plastic bags filled with contaminated soil and grass were also swept away by the flood waters.[194]

194 “Flooding swept away radiation cleanup bags in Fukushima”The Japan Times Online. 12 September 2015. ISSN0447-5763. Retrieved 13 September 2015.


Crops from Paris & other

Circulation within tower leg, Eiffel Tower. iPhone pic by dc

…we walked up one of the staircases to the first viewing platform. I recall writing years ago about the replica tower in LV and how it has tube structure within its lattice work that reduces the amount of negative space pushing through the structure.

Fondation Louis Vuitton, iPhone pic by dc

The decision to go with glass has eliminated the oil canning issues present in some of Gehry’s sheet metal clad iconic works. It also allows the ample structure that accomplishes these shapes to be in the foreground. The night before I had gone through the sequence of gesture sketches in the documentation of a book on the Guggenheim in Bilbao.

iPhone pic by dc
iPhone pic by dc

Budapest: the many occurrences of missing stone veneer, usually revealing concrete structure with various globs of perhaps mortar, sometimes worn ends of spray foam. Frequent signs for “Escape Rooms”. A taxi driver points to a building where the KGB operated. Frequent branding of “New York”…on hamburgers, cafe, t-shirts. Something about the elevator door reluctantly closes. Blue and white interiors. A tv in the kitchen/dining room/couch area. I have no memory of the sleeping rooms.


Rem Koolhaas, but he was Latino

image sample, the Stellenbosch Heritage Foundation

Rem Koolhaas, but he was Latino, sat next to me on the jury.

(Discussing the project)

He had a robotic torso.

(It) looked like a bicycle frame.

I could see electrical wires that replaced his spinal cord.

I couldn’t help asking him about it.

(He said): The doctors told me it was possible…but you don’t want it.

© David Curtis 2015